Op verschillende wijze kan kleding worden bedrukt. De meest gebruikte Methodes zijn:
Full color, Flex, Sublimatie en zeefdruk.

Zeefdruk:

Zeefdruk is een druktechniek die gebruikt wordt voor vele doeleinden, waaronder textieldruk. Ook wordt deze techniek toegepast  in de industrie voor de productie van bijvoorbeeld printplaten en zonnecellen.

Het principe van de zeefdruktechniek is vrij eenvoudig. Een stuk fijn gaas van zijde,
polyester of staal wordt over een raamwerk gespannen. Het zeefdrukraam wordt vervolgens
voorzien van een lichtgevoelige laag die door middel van een positief film belicht wordt. De op het positief aanwezige donkere vlakken worden bij het ontwikkelen weggewassen zodat ”open” plekken op het zeefdrukraam ontstaan, waar de inkt doorheen gedrukt wordt. Men brengt de inkt  op het raam aan en drukt deze met behulp van een rakel uit, waardoor de vorm van de sjabloon op het te bedrukken voorwerp (de beelddrager) wordt afgedrukt. Deze techniek kan herhaald worden met verschillende kleuren en vormen die naast elkaar of over elkaar worden gedrukt.

Flexbedrukking:

Voor het bedrukken van kledingstukken wordt vaak gebruik gemaakt van flex printen. Doordat er geen minimumafname vereist is kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om verschillende designs aan te leveren. Dit kan handig zijn als u bijvoorbeeld binnen de verschillende afdelingen van uw bedrijf een eigen stijl wilt voeren of om namen te laten bedrukken.

Waar moet u op letten bij flex print bedrukking?

Er zijn een aantal zaken waar u rekening mee moet houden als u kiest voor flex print bedrukkingen. Voornamelijk bij het wassen, drogen en strijken van bedrukte kleding is enige zorg vereist. Zo kunt u bijvoorbeeld geen gebruik maken van een droger en mag u de kledingstukken niet wassen op een tempratuur warmer dan 60 graden. Voornamelijk grotere prints kunnen bij wasbeurten kreukels vertonen, deze zijn echter wel glad te strijken. Bij het strijken dient u de kleding binnenstebuiten te keren om te voorkomen dat de print loslaat.

Wat kan ik laten bedrukken?

Flex print wordt veel toegepast voor kledingstukken maar kan voor vrijwel elke vorm van textiel toegepast worden. U kunt hiervoor uw eigen textiel aanleveren of gebruik maken van de artikelen uit onze catalogus. Dankzij onze grootschalige inkoop profiteert u dan van extra lage prijzen en weet u zeker dat u de beste kwaliteit heeft. Onze producten zijn namelijk speciaal gemaakt voor bedrukkingen.

Voordelen van flex print bedrukken

  • De bedrukking rekt mee met de stof.
  • Kleinere aantallen mogelijk.
  • Geen film of zeef kosten.
  • Zeer geschikt voor kleine of fijne bedrukkingen.

Sublimatie….